Teknikens under

Tillhör jag kategorin de mest otekniksa människorna eller? Trodde faktiskt inte att jag var så himla oduglig på teknik som jag tydligen är. Försöker få fram ett MMS som jag fick i helgen, men det går inte. Hur mycket jag än grejar och fixar, så är det helt omöjligt. Jag förstår inte vad det ska vara för inställningar. Jag har varit in på SonyEricssons support sida och fått inställningar skickade, men nej det funkar inte. Kan det vara fel på MMS:et? Jag hoppas det iaf.

Nu blir det soffan och Olycksfågeln, den börjar bli lite spännande nu.


Har gjort

Hittills har jag ätit frukost, betsat köpmandisken, tagit en promenad/joggat ibland i 40 minuter.

Håller nu på att koka bulgur. Det blir bulgur och en gryta jag gjorde igår till lunch av det som fanns hemma. Dvs krossade tomater med chilismak, röda linser, kidneybönor, majs, vtlök, svartpeppar och cayennepeppar. Problemet är bara att jag vet inte om jag tål kidneybönor. Det är ju allmänt känt att bönor kan krångla med magen. Jag fick så himla ont i magen igår, men jag vet inte om det berodde på bönorna.

Sen ska jag ta mig en dusch och göra en hårinpackning, det har mitt hår förtjänat nu hehe. Nä, men det var ett bra tag sedan jag gjorde en sådan. Brukar göra hårinpackning minst två ggr i veckan då mitt hår behöver det, det är så himla torrt. Nu har jag inte gjort någon på en vecka.

Nä nu mat, är så himla hungrig.

Dagens schema

* Äta frukost
* Betsa en byrå/köpmannadisk
* Ta en promenad
* Lämna tillbaka en film
* Ev baka bröd

Det är några saker jag ska roa mig med idag, ska även laga mat till DP kommer hem så vi kommer iväg och tränar. Idag ska vi äntligen börja träna igen.

Urless

Det är riktigt tråkigt att vara arbetslös en längre tid (har varit det drygt en månad men börjar jobba om två veckor igen). Nu börjar jag bli less, känner mig slö och orkar inte någonting. Tänkte att jag skulle ta en promenad idag, men skorna ligger i bilen som DP har och sen spöregnar det emellanåt. I morgon ska vi iallafall börja träna igen, har inte tränat på hela sommaren och det ska bli så skönt att komma igång.
Börjar känna mig fet och ful också, fast jag vet att jag är allt annat än fet. Det är bara det att magen har svällt en del och "hänger" över byxkanten och det gör att jag känner mig fet och äcklig. Men nu ska det bli ändring på det. En promenad varje dag och träning på det, sen kanske det blir bättre. Jag äter inte en massa skräp eller dricker en massa dricka, det är något jag inte tycker om och känner mig äcklad efter att jag ätit sådant.  I morgon då jäklar ska jag ta mig i kragen. jag måste verkligen rycka upp mig.

Blåbär

Igår kom vi äntligen hem igen efter att ha varit i stugan en vecka. Nu får det räcka på ett tag, har fått dosen av det stället nu. Håller annars på att tvätta för fullt, väntar på att gröten ska bli klar. Då blir det grötfrukost, sen blir det lite blåbärssmoothie. Vi plockade faktiskt fem liter blåbär i lördags så vi kan dricka smootihe. Det är ju så jämans gott. Ska även bläddra lite i posten som jag fått, HM och La redoute katalogerna. Men begriper inte riktigt, Hm katalogen fick jag ju tidigt i somras (Höst katalogen alltså) varför får jag entill? Är det nya saker i den eller? Får väl se det. Nu är jag hungrig, måste äta.

Skönt

Klev upp tidigt i morse för att åka iväg och redovisa en del i projektarbetet, det gick bara fint. Nu ska jag snart åka iväg igen för att fortsätta med en annan del i detta projekt. Sedan ska jag sätta mig på tåget till F och där hämtar DP mig, och sedan ska jag inte göra mycket.

Hoppas, hoppas, hoppas att det blir bra väder hela veckan, med massa sol så jag kan få ha lite sommar jag med. Vill så gärna bli lite brun, men just nu så har jag inte haft mycket tid till att sola. Fast solen har ju lyst med sin frånvaro hittills, så det är inte så konstigt att man inte är alltför brun.

Hemma en sväng

Efter en helg i stugan med fint väder, mys och god mat är jag åter hemma en sväng. Har lite att göra på mitt projekt, redovisning av en del och fortsätta lite med en annnan del. Efter det tar jag tåget till F där kommer DP och hämtar mig, vi ska vara i stugan hela veckan. På söndag ska vi plocka blåbär, massor, för nu börjar de mogna.


Tidigare

DP ringde nyss och sa att han är nog hemma vid sextiden, det är ju tidigare än vad jag beräknat iaf. DÅ är det bara att försöka få igång fantasin och handla lite middagsmat.  Vad det nu kan bli, orkar inte tänka idag. Det är inte riktigt min dag idag, är less på allt och inget går som det ska.

Städa

Idag så står det städning på schemat, jag är glad att jag plockade undan igår så det är bara att dammsuga och skura idag. ikväll/natt kommer äntligen DP hem, som jag längtat.

Nä nu ska jag läsa lite till mitt projetkarbete som jag snart ska åka iväg och jobba med.

Vid din sida

På SVT1 i kväll kl 21:00 visar de Vid din sida. Den filmen tycker jag är rätt bra. Jag gillar Julia Roberts, enligt mig är hon den bästa kvinnliga skådespelerskan och hon tillhör kategorin världens vackraste kvinnor också. Hennes filmer kan man se om och om igen. Visst det finns filmer som hon är med i som inte alls är bra, men till de bästa hör ändå Pretty Woman, Notting Hill, Min bäste väns bröllop, Erin Brockowich, Mona-Lisas leende. Det var de jag kunde komma på för tillfället...

221755-9


Pocket

Jag älskar pocketböcker för att de är så lätta att läsa, vanlig böcker blir oftast stora, tunga och otympliga. Lätt att bära med sig om man vill ha en bok med sig. Idag köpte jag 4 nya pocketböcker (tag 4 betala för 3). Köpte även en kalender, en lite mindre den här gången. Blir nog tvungen att köpa en större när jag börjar jobba, men det får bli en jobb/planering/dagboks kalender.

Dessa 4 pocketar (kan man säga så?) inhandlade hag iaf.

1.1     2.2     3.3     4.4


1. Brännmärkt av Catharina Ingelman-Sundberg
2. Jaktsäsong av Mats Strandberg
3. Olycksfågeln av Camilla Läckberg
4. Om skönhet av Zadie Smith 

Brännmärkt är första boken i en serie om en kvinna i det medeltida Stockholm. Den lät intressant tycker jag

Jaktsäsong ska tydligen vara Årets chick-lit enligt TV¤ nyhetsmorgon. Vem tackar nej till lite chick-lit? Inte jag

Olycksfågeln, säger bara Camilla Läckberg skriver suveränt

Om skönhet, enligt recensioner på baksidan av boken ska den tydligen vara en bok i min smak, så jag gav den en chans. Alltid kul att hitta "nya" författare.

Lycka!!!

Fick ett sms tidigt i morse av min sambo där han meddelade att han kommer hem i morgon kväll/natt. Vilken lycka, en dag tidigare än vad de beräknat. Som jag längtat efter honom, det är så tråkigt att vara själv på kvällarna och framförallt sova själv när man är van att ha någon brevid sig. Nu är han å väg.

Regn, regn, regn

Typiskt att det ska regna nästan hela tiden, har ju fått några få soldagar men fler vill jag ha. Hoppas det blir bättre till veckan, för då har jag inte så mycket på schemat och ska även vara i stugan. För regnar det då kommer jag inte stå ut många dagar där inte.

Kollade inte på någonting på stan idag, det regnade så mycket så jag handlade mest bara mat och försökte skynda mig hem. Det blir grillad kyckling, bulgur och vitlökssås till middag. Smaskens. Köpte även muffins för att ha något att äta i min ensamhet. De verkar ha slutat med amerikanska muffins, sådana där stora, goda. Hemköps egna var ju super vanilj med chokladbitar i.

Nä nu måste jag kolla maten.

Testing testing

Provar och lägga in bilder, det blev på mitt inköp igår. Tänkte redan då att jag skulle lägga in bilder, men det blev liksom inte. Har heller inget bra fotoprogram att fixa bilderna i. Men ska nog införskaffa ett tidsnog.





221755-3221755-2221755-1

Bilder

Har tänkt att försöka ladda upp bilder här så småningom, ska försöka göra ett test snart får se hur det går. Någon datahacker är jag inte direkt.

Sömntuta

Idag råkade jag sova lite länge, alldeles för länge. Ställde klockan på åtta, snoozade så länge det gick och somnade om riktigt igen och vaknade halv elva. Nu har jag ätit frukost dvs havregrynsgröt med äppelmos och nu dricker jag en kopp grönt te. Idag vet jag inte vad som händer riktigt, förutom mitt projekt i eftermiddag. Tyvärr är det ju inte så soligt och fint idag, så det känns inte så inspirerande att köpa nya joggingskor. Skulle även vilja ha lite nya träningskläder. Det kostar ju inget att kolla, och nu när det är rea överallt så kanske kanske man hittar nåt. Får se hur det blir.

Kanonväder

Nu är det ju riktigt kanonväder, det skulle vara skönt med en promenad. Men nu är det så här att jag har mina träningsskor i bilen och den har ju min kära sambo. Det blir lite besvärligt. Funderar dock på att köpa ett par nya, eftersom de jag har är lite stora och inte alltför sköna. Ska kolla runt lite i morgon och se om jag hittar några till ett bra pris.

Ont

Har så himla ont i ryggen, har haft det över en veckas tid nu. Har svårt att somna och kan vakna på nätterna av att jag har ont. Ska ringa till doktorn imorgon tror jag och hoppas att jag kan få komma dit. Ont i ryggen är inget kul att ha.

Nytvättat

Nu har jag tvättat håret med mitt nyinköpta schampo, det känns bra iaf. Får se när håret har torkat, det tar ju ett litet tag eftersom jag har ett rätt så tjockt hår.

Funderar nu på att göra mig en kopp grönt te och lägga mig soffan och läsa, eller kanske sitta upp.

Music

Nu har jag lagt in lite musik i min telefon, för att ha något att lyssna på när jag åker till m&p. Har snart packat klart, tar inte med mig så mycket, ska ju bara vara där till söndag. Snart ska jag platta håret, ser ju inte klok ut i mitt skatbo. Eller det såg helt ok ut imorse när jag vaknade, satte bara upp det och det vart bra. Men när jag gick ut så regnade det lite smått, och alla som har självlockigt hår vet vilket helvte det är när det regnar. Håret ser genast frissigt och ofräscht ut. Därför måste jag platta det, för då ser det bättre ut.

All by myself

Nu sitter jag här alldeles ensam och kommer att vara det en vecka framåt. DP har åkt på jobbet och sedan drar han vidare mot Kebnekaise. Jag kommer sakna honom, speciellt på kvällarna och när jag ska sova. På dagarna har jag massor att göra iaf. Mitt projekt, det kommer aldrig att bli klart har jag en känsla av. Ska snart åka ner och fortsätta med det ett tag, sen blir det kanske en liten sväng på stan.

Ska även städa kylskåpet idag, torka ur det. Vi bytte termostat i den igår så nu fungerar det igen. Där tjänade vi in många tusenlappar. Sen tror jag att jag ska åka till mamma och pappa över helgen, har inte riktigt bestämt mig men det blir nog så.


Kaos

Det ser ut som ett bombnesdlag här hemma, DP ska till Kebnekaise och åker i morgon. Han håller på att packa så det är grejer överallt. Plus att kylskåpet är trasigt så vi har lite matvaror på bänkarna (det som klarar sig utan kylskåp då). Har nyss ätit lunch sitter och väntar på att kaffet ska koka. Det blir nog en mazarin till kaffet idag. Tog en tupplur förut också, en rejäl sådan. Det var skönt för min rygg. Har så himla ont i ryggen vaknar på nätterna och sover dåligt. Men nu när jag la mig ner knakade det till i ryggen, hoppas det gick till sig. Just nu känner jag inget ont. Nä nu blir det kaffe...

Breakfast

Nu ska jag snart äta frukost, den andra för idag. Tidigare imorse åt jag en baguett och drack varmakoppen, nu blir det yalla och baguette. Det är lite problematiskt att äta utan kylskåp. Men förhoppningsvis och troligtvis är det bara termostaten som har gått sönder, så jag ska iväg och köpa en sådan senare idag. Det blir ju ett antal tusenlappar billigare än att köpa ett nytt kylskåp. Så kanske kanske kan vi köpa garderober istället.

Lunch

Har nu intagit en väldigt delikat lunch, bulgur och tonfisk. Sitter nu och dricker en kopp kaffe. Ska lägga mig och läsa en stund tror jag, för att sedan bege mig till arbetsförmedlingen och säga ett och annat, hehe. Sen är det projektarbete som gäller tills DP slutar och har kommit ner på stan, då ska vi vandra där ett tag för han ska uträtta några ärenden.

YES!

Den här dagen har börjat bra måste jag erkänna. Klev upp 06:20 och försökte fixa lite frukost,, dvs en kopp varmakoppen hallon och blåbär. Det är lite svårt att göra frukost utan kylskåp. Sen åkte jag ner på stan för projektarbete och det gick riktigt bra. Efter det tog jag bussen hem, klev av för att handla lite, en drickyoghurt, två baguetter, en burk tonfisk och en liten mjölk. Det blir tonfisk och bulgur till lunch och mjölk vill jag ha i kaffet. PÅ vägen från affären ringer telefonen, och tänk det var från anställningsintervjun som jag var på igår. Jobbet är mitt! Tänk, en fast tjänst, jaja jag har provanställning till den sista december. Hoppas att jag trivs och att det går bra, jag ska ge gärnet! Det känns så skönt, fraförallt att jag slipper gå på arbetsförmedlingsmöte idag. Jag ska dit och prata med dem, om hur det blir med a-kassan och så.

Nu ska jag till och söka på lite pedagogikböcker och se om jag ska beställa några, det skulle kännas skönt om man hade lite mer att komma med.

Hoppas nu att det blir en fortsatt bra dag!


Borde

DP jobbar över och kommer inte hem förrän vid åtta trodde han. Jag har tråkigt, vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Borde diska, men tråkigt, fast det är inte så mycket disk. Borde plugga lite projektarbete också, får se vad det blir. Har lite huvudvärk, kan bero på vätskebrist.

I morgon ska jag på arbetsförmedlingen igen på ytterligare ett möte, urtråkigt. Hoppas jag får jobbet behöver jag inte gå dit mer.

Borde köpa en ny kalender också, den börjar ju snart ta slut den jag har...
Borde även köpa skivor så jag kan bränna ner alla kort som är på datorn. Är rädd att det ska bli nåt vajs med datorn så att jag måste ta bort allt som finns på den, och det vill jag inte. Kanske att jag kan komma ihåg det imorn.

Regnet det bara öser ner

Regn, regn och åter regn. Tråkigt!

Den här dagen har gått fort, och den har varit konstig. Klev upp vid sex idag och åkte med DP till hans jobb, eller jag klev av på vägen och gick till hans föräldrar och fortsatte sova där en stund. Sedan vid halv tio tiden klev jag upp och åt frukost, gjorde mig i ordning och la mig på sängen för att läsa. Efter det gick jag till DPs jobb och han skjutsade mig till anställningsintervjun.  När jag varit på den gick jag till bussen, åkte hem. Nu har jag ätit en sallad som jag köpte mig på vägen. Undra vad man ska göra till middag, det är lite svårt att komma på nåt och ännu svårare och handla när man inte har något kylskåp.

I alla fall, åter till anställningsintervjun. Hon skulle höra av sig imorgon redan, hon skulle fundera och jag skulle fundera. Det var en tjänst i förskoleklass och fritids, en tillsvidare och det är ju aldrig fel. Det var en provanställning på sex månader, det är inte dumt. Då får man ju känna om det är bra eller inte, om man trivs, om arbetskamraterna trivs med en osv. Det blir en utmaning, det är så jag får se det om jag skulle få det.
Nu håller jag bara tummarna.

Typiskt

Det är inte sant detta, men i vintras någongång så gick våran diskmaskin sönder. Vi har dock inte köpt någon ny eftersom vi inte haft pengar till det. Jag har jobbat och DP har pluggat, plus att han tog körkort och köpte en bil. Vi prioriterade det. Nu när han fått jobb och jobbar även i sommmar, och jag som är arbetslös har dock inga pengar men ger mig den på att jag kommer få ett jobb snart. Har vi sagt att vi köper en ny diskmaskin till hösten, då vi även renoverar köket. Som att fixa väggarna och nya bänkskivor, kanske målar om skåpluckorna också. Senast idag tänkte jag att jag kan vara utan diskmaskin ett tag till, så då kan vi köpa garderober istället eftersom vi inte har någonstans att ha våra kläder. En byrå och två hyllor i linneskåpet plus i garderoben i hallen bland ytterkläder och skrot. Jag börjar bli en aningens less på att leta en kvart varje morgon på kläder jag tänkt ha. Då har ju jag suttit idag och kollat och räknat på garderober som vi kanske kan inhandla till hösten. Men ny kommer jag till saken. Idag gick kylskåpet sönder, jag kan ju säga tack och adjö till garderober på ett tag. Nu  när kylskåpet gått sönder är det ju lika bra att köpa en ny frys också, för de är ju lika gamla så det ryker väl det med snart. Jag kan inte tro att det är sant, vi har världens otur. När ska det vända?

Garderobsbekymmer

Nu har jag suttit vid IKEAs hemsida och kollat och räknat på garderober. Det är så här att vi är i behov av garderober, och det snarast. Nu har jag suttit och knåpat ihop två olika alternativ, men usch så dyrt det är. Men man får väl se det som en investering. Vi får väl se och höra vad DP säger om mina förslag.

Imorgon ska jag iväg på en arbetsintervju till, eller jag vet inte vad jag ska kalla det. Var där i början av sommaren för jobb på dagis, men nu vill hon träffa mig igen så vi kan prata om fritids/förskoleklass, jag är intresserad. Vi får se vad som händer.

Nä nu ska jag diska och läsa posten som kom alldeles nyss, eller post och post det var reklam som kom.

En helt vanlig måndag

Måndag igen och jag är trött som bara den, förstår inte varför. Var uppe strax efter sex eftersom mitt projekt krävde det. Det kan vara därför jag är trött, sedan gör ju vädret sitt till det med. Är sommaren slut nu? Bara regn hela tiden. Appråpå projektet så gick det inte alls bra idag, då tappar jag sugen och humöret lite. Det kan ju vara för att jag är lite trött som det gick som det gick.
Ska nog lägga mig i soffan med en bok snart, då kommer det inte ta lång tid innan jag somnar. Det kan jag lova!

Body Shop

Blev inga skor idag heller, orkade inte gå iväg till den affären. Det är lite mycket folk på stan dessa dagar, det är ju Gatufesten, så jag orkade inte trängas med alla människor. Det blev bara en repa till Body Shop för inhandling av en bodylotion. Är så himla torr och fnasig, beställde 3 flaskor från Biotherm av mamma när hon åkte utomlands för ett tag sedan (det var tre flaskor för samma pris som 1) var bara tvungen att beställa dem, för det är den bästa bodylotion jag haft. Men nu är det så att jag inte träffat min mamma än sen de kom hem så jag köpte en ny bodylotion idag. De går alltid åt ändå. Köpte även en ansiktskräm till DP så han slipper nalla av mig hela tiden.

Snart kommer DP hem och då ska vi planera vad som händer i helgen.

Äntligen fredag

Äntligen är det fredag, och det innebär en myshelg med DP. Fast vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på denna helg. VI har funderat på att åka iväg och tälta och fiska, får se om det blir så. Det ser ut och bli ett busväder, just nu blåser det en hel del och det börjar säkert regna när som helst. Jag ska snart ner på stan och till mitt projekt, har donat med det en liten stund redan. Men jag var tvungen att åka hem och äta, vart så himla trött. Men snart bär det av igen. Får se om jag köper skorna jag kollade på igår, blir alltid så himla snål så fort jag hittar nåt jag vill ha. Är lite koko, men sån är jag.

Inköp

Idag var det då arbetsförmedlingen i 1½ timme ack så tråkigt, höll på att somna på slutet. Men man var ju tvungen att gå annars ingen A-kassa. Dålig information om den förresten, trodde att det skulle bli mer av det men icke sa nicke. Ska dit till veckan igen för att träffa en handläggare och lägga upp diverse mål och grejs, måste då ha med mig ett CV. Hatar att hålla på och göra sådana saker, tråkigt och tar tid. Har ju eofs ett klart, får ta det.

Sen blev det projektet igen, idag gick det bra, faktiskt rätt så bra. Kändes som att jag kört fast ett tag, men nu går det framåt och jag slipper bli frustrerad och okoncentrerad.

Kollade ett par skor idag också, vet inte om jag ska slå till på dem. Ett par ballerinaaktiga från Vagabond, men det är inte rundad tå utan nästan rak. Kan inte beskriva, trivdes faktiskt i dem. Känner mig så töntig i alla ballerina skor när de är rundad tå, det är inget för mig, men dessa kändes bra. Köpte dessvärre inget schampoo och balsam, men ska göra det till veckan. Köpte ett repair serum från Björn Axén istället, har haft det förut och jag inbillar mig att håret blir finare, topparna blir mindre slitna. Tyckte iaf det förut när jag använde det. Men som sagt det kan ha varit ren inbillning. Nu kör jag stenhårt på det. Försöker få ut håret lite till, frissan klipper så mycket varje gång jag är där tycker jag. Fast det behövs ju, så nu gör jag allt för att det ska vara fint. Käkar ju även silica igen. Inbillar mig även där att håret växer fortare när jag gör det. Det återstår att se om jag har längre glansigt svallande välvårdat hår snart =)

Onödigt...

Är uppe lite tidigare idag än normalt, jag lyckades ta mig upp. Ska till arbetsförmedlingen idag för information, ska vara där kl 9. Jag längtar inte precis, kan tänka mig att det är totalt onödigt, förresten har jag inte tid. Vill ägna tiden till mitt projekt i stället. Men men får väl göra det när infon är över.

Var på anställningsintervju igår, vet inte hur det gick. Känndes varken bra eller dåligt, ska jag vara riktigt ärlig så vet jag inte om jag vill jobba där, men men ett jobb måste jag ju ha. Det här var ju bara ett vikariat på drygt ett år. Skulle jag få det så hindrar det ju inte att jag söker jobb undertiden, det är ju ett fast jobb jag vill ha, som alla andra.

Hoppas att jag shoppa lite idag också, om jag får tid och ork. Schampoo, balsam och inpackning behövs, linnen, toppar, underkläder och en väska bla. Den som lever får se vad jag kommer hem med.


Väntar och väntar

Sitter här och väntar på att DP ska komma hem, men det tar nog ytterligare några timmar kan jag tro. Ska sätta mig och läsa lite och sen kirra naglarna. Köpte en ny nagelfil idag, en sån där glasfil, får se om de är bra. Köpte även ett nytt nagellack också, så det ska på.

Redan tisdag em

Tiden går ruskigt fort måste jag säga. Sitter och väntar på min delikata lunch, pasta ost och pesto, enkelt och gott. Sen blir det kaffe och bullar, kunde inte låta bli att köpa en vanlijkrans idag, blev så sugen.
Ska plocka undan lite och sen läsa läsa och åter läsa, traggla traggla och åter traggla. Får äta middag själv också för DP ska iväg med lite saker till stugan.

Imorn ska jag på anställningsintervju, hatar det, det är verkligen tråkigt. Men man ska vara glad att man bli kallad. Vill ha ett fast jobb nu, det här är bara ett års vikariat, det suger verkligen. Har vikat länge nog nu.

RSS 2.0