Tvättstuga

Det är något fel på mig, vaknade före sju en söndag. Vet inte när det hände senast. Hade ställt klockan på tio i sju eftersom jag skulle upp och tvätta, men jag vaknade före klockan. Pensionärsvarning kallar jag det. Nu är tävtten klar, eller klar och klar, den är inte struken än. Vet inte om jag orkar göra det heller. Man skulle kunna tro att min kära sambo jobbar på bank eller något annat kontorsliknande, för han hade åtta skjortor i tvätten. Dessa får han faktiskt stryka själv, annars kan det lätt hända att jag får ett eller många vredesutbrott.
   En sak som jag börjar bli lite irriterad över är hur människor funkar. I det här huset finns två tvättstugor, en med tre maskiner i, och en med två maskiner i (det är rätt många lägenheter som ska dela på dessa). Jag bokar alltid den med tre maskiner i, nu börjar folk komma och fråga (alltså de som har bokat den andra tvättstugan med två maskiner) om jag behöver alla maskiner. Det ska väl de fullkomligt skita i om jag behöver alla maskiner eller om jag bara behöver en, det är min tvättid och då vill jag tvätta i fred kan de inte fatta det. Aldrig att jag skulle tillåta andra tvätta samtidigt som mig, jag vill låsa tvättstugan när jag tvättar så ingen kommer in. Sen att folk lämnar kvar tvätt i torkskåpen för att inte tvätten är torr när deras tvättid är slut, det får mig på jävligt dåligt humör. Har man bokat sin tvättid och förbrukat tiden får man faktiskt ta sin tvätt och hänga upp i lägenheten om den inte är torr. Ibland undrar jag hur folk är funtade.


Sista rycket

Nu har jag gjort sista rycket för idag. Det innebär städning, så nu är det gjort. Ska skura golven imorgon tänkte jag, ska ju upp och tvätta klockan sju så då är jag ju vaken och alert. Vad gör man om man inte har några rena kläder?
   Snart blir det tv och sen sängen, ska läsa lite till innan jag somnar har jag tänkt.

Färg

Sitter nu med färg i håret, eller rättare sagt toning. Hoppas det blir bra och inte för mörkt. Var ner en sväng på stan och inhandlade toning, strumpor och en liten duk till vardagsrumsbordet. Kan man inte få lön snart så man kan shoppa en massa, skor, kläder och inredningsprylar. Det är ju höst, jag vill hösta till lägenheten. 
  Bara färgen är ursköljd ska jag fixa lite kaffe och sätta mig med en bok framför tv:n. Ska jag läsa måste jag ha tv:n på, men det måste vara ett program där de pratar engelska. Jag är lite knäpp, jag vet.

Fredag kväll

Äntligen fredag! Men nu har jag börjat fått fredagsångest istället för söndags ångest som så många har. Det är bara för att J åker i väg och kommer inte hem förrän på söndag. Fast nästa helg blir han hemma och helgen därefter också, lycka. Nu ska jag snart ta och fixa iordning mig för sängen, är så trött. Usch, nu har den roliga tiden på året kommit då man alltid ser trött, sliten och härjad ut. Hatar det.

Teknink??

Jag måste vara den mest otekniska människa som finns. Jag får inte fram MMS på min mobil, det är helt omöjligt. Jag fattar inte hur man gör, hur mycket jag än prova och försöker och läser hur jag ska göra så går det inte. Idag kommer iaf J hem, som jag längtar. Nu tror jag att jag ska dricka mig lite kaffe.


Nyklippt

Nu sitter jag här, har nyss ätit lunch och nu dricker jag kaffe, men det bästa av allt. Jag är nyklippt, och nöjd vart jag. Nu har jag hittat en bra frisör på ett bra ställe, tror jag iaf. Stället verkade bra och frisören var bra och trevlig. Men tur som man har ska hon iväg på någon resa och kommer inte tillbaka och jobbar förrän dagen före julafton, det var ju mindre lyckat. Jag som nu ska börja med att toppa håret var 8-10 vecka, det tyckte hon var det bästa om jag ville få ut håret längre, man tar lite ofta än att det ska fnasa upp sig en längre bit. Men men bokade tid hos en annan tjej på engång istället, ska även försöka få in en tid för färgning. Mitt hår har verkligen inte den bästa färgen just nu, får nog köpa mig lite toning till helgen tror jag. Har ju så konstig utväxt på vissa ställen. Eller konstig och konstig, i botten är håret ljusare på vissa ställen än på andra. Det är alltså inte jag som misslyckats med toningen, utan det är min naturliga hårfärg som verkar vara lite fläckig.

Varför sitter jag här för?

Sitter fortfarande här, varför? Måste slita mig härifrån och göra följande istället:

* Tvätta håret, göra inpackning
* Diska, med inpackning i håret
* Duscha
* Göra något vettigt som läsa eller bara slappa framför tv:n (det är väl inget vettigt men men)

Sen kan jag sova, kommer somna tidigt i kväll kan jag tro, har varit uppe fem två mornar i rad nu.

Ny tid

Äntligen helg, en ensam sådan igen. Tråkigt. Men men sånt är livet, J lovade att han skulle försöka komma hem tidigt på söndag, men man vet aldrig hur det blir beroende på vas som händer. I morgon ska jag klippa mig iaf, fastän jag inte har råd, men jag måste. Var tvungen att boka en ny tid, har studiedag på eftermiddagen, just den eftermiddagen jag hade boka klipptid. Fast jag gråter inte över det, jag får komptid att ta ut senare och sen får jag klippa mig imorgon. Det måste vara det bästa som kommer att hända på ett tag, det behövs verkligen. Sen får jag se om jag inhandlar någon toning, måste ha någon slags färg i håret det börjar bli rätt trist färg. Kanske att man känner sig lite piggare och fräschare också med ny toppat hår och ny färg. Ja, ja får se vart det lider.
   Annars ska jag bara slappa och slöa hela helgen, ska försöka läsa mera än vad jag åstadkommit föregående helger. Håller ju även på med mitt projekt fortfarande, det går väl framåt lite fast jag börjar bli lagomt less på det just nu. Men men jag får rycka upp mig och fixa det helt enkelt, även fast jag varit nära gråten några gånger idag. Jag ska fixa det!


Tvätt

Mycket riktigt har vi, eller rättare sagt jag (eftersom jag är själv ikväll) tvättid. Det är bara att packa ihop och gå ner snart. Som tur är är det inte mycket tvätt idag. Kan inte förstå varför jag måste sitta här framför datorn när jag har annat att göra.

Ny vecka

Varför är jag så odiciplinerad? Tänk om jag hade planerat matten i helgen så hade jag sluppit det nu, men icke. Fär så lov att sätta mig ner nu i kväll och fixa detta. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska göra. Men det ordnar sig alltid. Skulle behöva böckerna jag beställde förra veckan, just precis nu vill jag ha dem. Men kanske att de dyker upp i veckan. Får hitta på något enkelt till dem, som sagt de är sex år det ska inte vara så invecklat och komplicerat.
  Måste springa ner till tvättstugan och kolla om det var i kväll det var dags för tvättning igen. Som sagt odiciplinerad och lite tankspridd. Sedan är det planering som gäller. Måste även rensa frysen, eller iaf röja upp lite i den. Älsklingen kommer hem med älgkött sent i kväll, och det måste få plats i frysen. Nej nu ner till tvättstugan så är det gjort iaf.

Planering

Jisses vad det var svårt att planera matte tiden, vet inte riktigt hur jag ska lyckas få till något att göra för barnen. Har itne så himla mycket tid heller. På torsdagar har vi sk mattedag, barnen går från 8:15-12.  Vi börjar dagen med samling, sedan till den aktivitet vi ska göra beroende på vilken dag det är, men kruxet är att 9:10 kommer specpedagogen till oss och håller på med teckenspråk med oss och barnen, eftersom vi har ett hörselskadat barn i gruppen. Efter det är det rast, när barnen kommit in på rast är det 20 min kvar tills vi ska gå och äta. Efter maten är det fri lek, sen är det samling med fruktstund saga, efter det är det avslutning för dagen. Så det är inte mycket tid jag har, och i gruppen är det 19 barn. Det material jag kollat på nu ska man ha mycket diskussioner i smågrupper, det tar tid, den tiden finns nog inte. Måste försköka komma på något annat. Har även ett annat material som jag ska sätta mig in i lite bättre, det jag har läst i det verkar ändå fungera bättre. Får se vad som händer.

Söndag

Då var det söndag igen ocg vi har en ny arbetsvecka framför oss. Synd att helgerna ska gå så fort, men jag trivs väldigt bra på mitt jobb så det är inte så mycket söndagsångest nu förtiden iaf. Idag ska jag inte sitta så väldans mycket framför denna burk. Jag måste försöka plocka undan lite, planera osv. Sen kommer älsklingen hem och då ska det bli mys. Kanske att jag ska ta och fixa efterrätten innan han kommer hem, eftersom det ska bli en överraksning. Nu ska jag gå och se om det är något vettigt på nyhetsmorgon, brukar gilla att titta på det på söndagarna.

Uttråkad

Faktiskt börjar jag bli lite uttråkad nu, har suttit vid datorn nästan hela dagen idag. Väntar nu på att maten ska bli klar, sedan blir det väl lite slötittning på finnkampen och lite mer bokläsning tills fotbollen börjar. Vill att älsklingen ska komma hem nu, men jag får vackert vänta tills i morgon. Äh, nu måste jag stänga av det här snart.

Ut

Nu ska jag ta på mig lite varma kläder och med paraplyet i högsta hugg ska jag ta en liten prommis till affären. Måste hanlda lite middagsmat, plus lite ingredienser till morgondagens efterrätt som jag tänkte göra och överraska älsklingen med, nämligen pannacotta. Det finns inget godare tror jag. Ska även köpa lite chips som jag kan äta till fotbollen. Sen blir det nog läsning i soffan, har blivit så dålig på det, men nu ska det bli skärpning.

Blir inte bättre

Det ser ut som att det inte kommer bli något bättre väder idag. Så jag får väl stanna hemma och greja istället då. Men måste ju iväg på affären iaf, hoppas att det blir uppehåll senare, kanske på eftermiddagen. Ingen promenad blev det heller, alldeles för mycket regn för att jag vill gå ut överhuvudtaget.

Hmmm?

Det är kul med helg, speciellt när det regnar varje helg. Idag spöregnar det här, det bara öser ner. Frågan är om det kommer bli en tripp ner på stan för min del, just nu känns det inte som så.  Får se vad som händer, det kan ju sluta regna också.

Slutjobbat

Nu är det slut jobbat för den här veckan, det känns skönt. Kom hem vid 18:15 har hunnit äta lite middag, kollat runt lite på nätet. Ska nu sätta mig och rita upp några garderobsförsla och kolla vad det kostar. Snart ska det ske, det ska komma garderober i vårt hem, det är knappt så jag tror det är sant. Annars ska kvällen bestå av slappning, det blir säkert en tidig kväll i kväll också så kanske jag kommer upp tidigt imorn. Ska försöka fixa lite imorgon, bla en påse med tvätt som ska strykas. En kort sväng på stan blir det nog också, överväger om jag ska köpa mig lite toning och slänga i håret, färgen börjar bli lite dassig tycker jag. Funderar på att skippa frisörtoningen den här gången, den åker ju ur på engång. Måste planera lite mer matte också, ska försöka planera några veckor framåt så jag slipper tänka på det sen.
Nä nu till garderoberna

Sällan

Det blir inte så ofta jag skriver märker jag, tiden räcker inte till. Det är en del som ska fixas när man kommer hem efter jobbet, sen är jag rätt trött när jag kommit hem. Det måste det bli en ändring på, det blir bara mökare och mörkare då blir jag tröttare och tröttare. Måste börja träna igen, ska förska dra mig ut på promenad nu i helgen. Älskllingen far till stugan direkt efter han slutat jobbet och jag ska vara hemma. Hoppas på fint väder så man kan ta sig en prommis.
   Idag börjar jag jobba kl 10, har stängningsdag idag, hoppas att inget barn blir kvar till längre än 17 idag. Men sådan tur har jag väl inte, det blir väl till 17:30 eller ngt. Eftersom jag måste åka buss både dit och hem så hoppas jag att alla barn går hem tidigt.

Goda grannar

En man som bor här i området kör brödbil och Fazer, och nu när jag stog och dammade mattor på balkongen gick han förbi med en påse bröd som han fått över. Han frågade om jag ville ha bröd och slängde upp en förpackning, det var väldigt bussigt tycker jag. Det finns även goda grannar här, de göms bland resten av alla störande som bor här.
   Nu sitter jag med en inpackning i håret och ska snart slänga mig i duschen en sväng. Har varit duktig och dammsugit nu på morgonen. Tänkte sätta mig och titta på friidrotten sen, damernas höjdhopp, och läsa lite i lärarhandledningarna till matteböcker. Det känns svårt att planera, men barnen är bara 6 år så det ska ju inte vara så avancerat. Det blir nog bra. 
   Idag kommer äntligen mysen hem. Lycka!

Tråkigt tråkigt

Det är så jämans tråkigt när man är själv på kvällarna, vill att DP kommer hem nu. Det är inte så väldigt lång tid kvar, han kommer ju imorn.
Bokade klipptid idag också, måste skriva in det i kalendern innan jag glömmer det. Men det är nästan en månad kvar, ja ja får försöka hålla ut och sköta om håret noga så hon inte klipper bort allt. Vill ha det lite längre (ca 10cm) men det är svårsparat när kvalitén på mitt hår är svinto. Eller det blir ju bättre och bättre, tror jag har hittat riktigt bra produkter nu.
  Nu ska jag alldeles snart gå och lägga mig, det är en dag i morgon också. Som ska innehålla dammsugning, renbäddning i sängen, lite matte planering. Ska försöka läsa lite också.

Bränn bränn bränn

Nu har jag suttit och bränt ut alla kort från datorn, vilken tid det tog och inte så kul var det heller. Nu är det gjort iaf och det känns skönt, Har även strukit tvätten sen igår, ska försöka göra ett tappert försök till städning, men just nu känner jag inte för det. Kan ju skjuta upp det till morgondagen. Måste sätta mig och planera torsdagen också, skulle kännas skönt att ha lite gjort där till måndag iaf.

Pigg

Imorse vaknade jag redan klockan åtta och var pigg, lika bra att kliva upp då tänkte jag. Har hunnit med en liten sväng på stan där jag inhandlade, anisktssmörj, klädrulle (sån man rullar bort "skräp" från kläderna med), block, pennor, teburkar, brännskivor. Måste bränna ner alla kort ifall det skulle hända nåt med datorn, är livrädd för det. Ska nu inta en nyttig lunch som består av pizzarest och en risifrutti. Sista veckan med onyttigheter, till veckan blir det andra bulla. Då ska jag försöka skippa allt skit, fast jag äter inte skräp så ofta, men ska äta nyttigare som mer frukt och sallad.

RSS 2.0