Tidig morgon

Fast man sovit länge blir det tidigt iaf, det är rätt skönt. Hoppas nu att den här dagen blir så lång som den brukar bli när man vrider tillbaka klockan. Eftersom det är söndag och J kommer hem efter en helg borta så vill jag verkligen att dagen ska bli lång så det kan bli mycket mys.
   Klev upp vid åtta (nio om dert skulle vara sommartid) la mig i soffan och läste en stund. Håller på med Liza Marklunds Nobels testamente. Alltid när jag har läst någon av hennes böcker om Annika Bengtzon brukar jag lova mig själv att inte läsa något mer av Lizas böcker. Ändå när de kommit ut i pocket sitter jag där och läser, det endast för att de är lättlästa, de går fort att läsa och enkel handling.

 
221755-10

Någon som läst boken, eller någon annan bok om Annika Bengtzon, och vad tycker du om den/dem?

Äh

Nu har jag snart suttit framför denna dumburk hela dagen. Har iofs städat, eller städat och städat, plockat undan. Dammsuga ska jag göra sedan eller i morgon, får se vad det blir. Har suttit här och läst bloggar och lallat på hur mycket som helst, det måste bli ett slut med det nu. Ska nog ta och hoppa in i duschen tror jag, eller lägga mig och läsa. Har ju faktiskt tagit fram boken som jag håller på med, men jag började plocka undan i stället. Sedan hamnade jag då här. Snart är det väl ändå dags för lite middag också, varför finns det inget piller man kan svälja och bli mätt. Nu orkar jag inte laga någon mat, men är väl så illa tvungen.
   Har ju faktiskt drukit en cider också, det var gott det. Börjar känna mig som en liten alkistant som sitter och dricker cider i sin ensamhet.

Maaat

Nu är det snart dags för lunch, tortellinin kokar för fullt och till dem blir det ost och pesto. Enkelt och gott. Har nästan nyss kommit hem från stan, orkade inte vara där så länge. Köpte väl inte allt som jag skulle göra, blev helt enkelt för snål. Fast ett par träningsbyxor hittade jag, inte det lättaste kan jag säga med min kroppsform (ca180 cm lång till ca 55 stadiga kilon) som sagt det är inte det lättaste att hitta kläder överhuvudtaget som sitter bra. Det vart även strumpor, en BH, ett par vinterhandskar, hårsnoddar och lite dekorationssten kan jag väl kalla det. Kollade även på skor, eller snarare stövlar. Hittade några som jag skulle vilja ha, men jag måste fundera och ha smakråd.
   Nu ska jag kolla om maten är klar, efter det ska jag sätta mig i soffan med lite cappuccino (okej, i pulverform men ändå) det är det närmaste jag kan komma det här hemma. Det var längesedan jag köpte det, men idag gick jag förbi hyllan där det stog och då tänkte jag, det var länge sedan jag köpte en sådan så nu ska jag.

Design

Skulle vilja ändra utseende på den här bloggen, ska försöka sätta mig in i hur det går till. Skulle helst vilja göra det själv, men går det inte så går det inte och då struntar jag i det. Just nu förstår jag egentligen inte varför jag har just rosa, jag tycker inte ens om rosa!

Grannar

Vad ska man med grannar till? De är ju ändå bara ett störande moment. Exempelvis mina grannar som bor ovanför mig, ibland har de världens bråk. I somras vaknade vi vid tre tiden en natt av att det skreks och gormades där uppe, och i går hade de nog krig där. Det slängdes saker i golvet så rutorna bara skallrade nere hos mig. Det var nästan så jag satt beredd med kaffet i fall de skulle rasa genom taket. Men de lugnade sig efter ett tag.
   Nu ska jag strax göra mig redo för en sväng på staden, hoppas jag kommer hem med något iaf. Ett par nya träningsbyxor är ett måste iaf. Måste även komma ihåg att lösa ut mitt paket som kommit. Sen blir det väl lite städning, ack så tråkigt innan man kommer igång men när man väl börjat brukar det gå rätt fort.
  


Nu är det nog

Har nu suttit framför denna skärm i snart två timmar och inte gjort något vettigt. Det böjrar kännas i ögonen kan jag säga. Nu får det vara nog, ska stänga av datorn och äta resten av smörgåstårtan som blev dagens middag. edan blir det idol och lite cider, sen är det nog sängen. Men först tror jag att det blir en snabbdusch.

Cider

Har lagt några cider på kylning, ska dricka dem i min ensamhet under idol hade jag tänkt. Vet inte hur länge jag orkar vara vaken, men men den som lever får väl se. J är ju som vanligt inte hemma i helgen, men han har lovat att komma hem tidigt på söndag så vi kan mysa. Har ju fått ett uppdrag av honom också, det är väl bäst att fullfölja det då. Därför måste jag ner på stan i morgon. Ska kliva upp i vettig tid så jag är där till 10, vägrar vara där senare. Orkar bara inte med allt folk, och det är ju löningshelg så man vet ju vad man har att vänta sig.

Rubrik???

Är det så här det ska vara i hela livet? Utarbetad och trött? Eller förresten, jag är inte utarbetad bara trött. Kan ju beropå att jag öppnat två mornar i rad och har då klivit upp klockan fem. Idag slutade jag en timme tidigare eftersom vi hade så lite barn. Alla barnen börjar bli sjuka nu, jag ber bara till gudarna att jag ska klara mig. Vill inte ha feber, halsfluss och allt annat jävelskap som man kan få.
   Tog en sväng till Birsta efter jobbet, och där var det folk vill jag lova. Det märks att det är löning. Orkade inte titta på så mycket kläder som jag egentligen skulle behöva göra. Kollade mest på inredningsprylar och sånt, skulle vilja ha obegränsat med pengar, det finns ju så mycket fint. Var in på IKEA också en sväng och köpte värmeljus, tre blockljus, en tallrik till ljusen och två kaffemuggar som jag ska ha på jobbt.
   I morgon ska jag ta en sväng på stan och köpa lite små plock och ev kläder om jag hittar något. Skulle även behöva ett par skor, får se om jag hittar några. Sen blir det det vanliga, alltså städning. Men det ser jag framemot nu, det är så mycket roligare och städa när man köpt lite nya saker så man kan fixa och dona, det behövs faktiskt bara lite ljus :)

Kommentarer

Ibland får jag ju faktiskt en kommentar, men jag är ju in så sällan pga tidsbrist så det blir aldrig så att jag svarar på dem, Det är lite synd tycker jag själv, har man fått en kommentar känns det lite dumt att svara på den två veckor efter. Eller???

Utmattad

Torsdag kväll, trött, har precis kommit hem från gymmet. Är lite slut just nu, klev upp fem i morse, började klockan sex. Jag är allt annat än morgonpigg, men det går bra att kliva upp ändå tycker jag. Kan ju vara så att jag har ett jobb som jag trivs med. Hoppas att jag får fortsätta efter jul, då har jag min fasta tjänst, eller tills vidare som det så vackert heter.
   I morgon är det fredag och lön, jag slutar klockan ett. Kanske det blir en sväng till Birsta efter jobbet och en sväng på stan på lördag. Något nytt måste jag nog unna mig, fast det är spara pengar som gäller just nu. Mitt projekt går framåt, har bokat tid för andra delmålet idag, hoppas att det går bra nu för då är det inte så mycket kvar. Nä nu måste jag fika något, är lite hungrig.

Söndag igen

Då har en vecka gått igen i rasande fart. Har hunnit med både det ena och det andra. Täningen har börjat komma igång igen och det känns skönt, i tisdags hade vi föräldramöte nu är det avklarat. Det är bara de nedrans utvecklingssamtalen kvar. Känns inte som att jag hunnit med så mycket mer, jobbat och tränat, har även kunnat ägna mig åt mitt projekt lite grann och det känns bra. 
   I går var en riktigt härlig dag. Vi och några kompisar var på Casinot och åt lunch och drack öl (eller vin för vissa, men inte för mig) några spelade lite, efter det gick vi på Olearys och drack öl och kollade på hockey, när vi satt där kom vi på att vi skulle bowla. När hockeyn var slut gick vi till Dublin (alltså inte till staden utan till en pub) och fortsatte med öldrickandet och där kastade vi även pil. Men hungern började ta ut sin rätt, då gick vi till Tandoori house åt (indisk restaruang) det var då det godaste jag ätit på länge.
    När maten var uppäten och betalad tog vi en taxi till B där vi mellanlandade och drack lite minttu, öl och jag vet inte allt. När vi började känna oss klara för bowling, tog vi en promenad till bowlingen. Där fick vi vänta en stund, och under den tiden dracks det Irisch coffe och andra drinkar tills det blev dags för vår tur. Och som vanligt kom jag sist, fast jag lyckades komma förbi 76 poäng den här gången, och inget klot kastade jag in i mitt knä heller. Det hände sist jag bowlade, då lärde jag mig en sak. Nästa gång jag bowlar måste jag vara lite nyktrare.Sedan var kvällen så gott som slut.
   Idag har jag och J bara legat i soffan och myst. Tvätta har vi också gjort. Nu är han och försöker laga bilen, eller få den att sluta låta. Troligtvis hål i avgasröret eller nåt. Det här med bilar är inte min grej. Nu väntar jag bara på att han ska komma hem så vi kan äta sockerkaka.


  

Ångvält

Här går man fram som en ångvält. Har ätit lunch, skurit köttet i bitar och brynt det. Ska nu gå på affären och handla det som fattas.  Fixa grytan, och sedan blir det en välförtjänt kopp kaffe och kanske lite läsning.

Borr

Våra grannar som bor ovanför oss, håller på att renovera eller något sådant. De verkar ha hållit på med det ett bra tag nu. Framförallt försöker de borra i väggen, men det de inte verkar förstå är att det är betongväggar här och då kan man inte använda en sådan borr som de har. De använder en vanlig borr, till betong krävs lite bättre och starkare borr. Fast det verkar de inte förstå där uppe.
   Hur kan jag då veta vad de använder för borr? Jo det hörs på ljudet, har man en borr för betong och borrar i betong så hörs det jag lovar. Nu låter det mest som att de inte kommer någon vart alls. Det skulle vara kul att veta hur många borrar de har slitit ut vid det här laget.


Jag säger då det

Klockan är 10:40 och jag har tvättat, strukit, gjort fotbad, hårinpackning, duschat, ätit frukost, diskat, bäddat sängen. Jag är mäkta imponerad av mig själv måste jag säga.

Har tagit upp kött som ska skäras i bitar och brynas, det blir nämligen älggryta med kantareller till middag idag. Måste gå på affären också och inhandla några ingredienser som jag inte har.

Får jag inte vuxenpoäng av det jag gjort den här dagen, då kommer jag aldrig att få det.


Julklappar

Det är ju faktiskt inte långt kvar till jul, och paniken börjar infinna sig när det gäller julklappar. Vad ska jag köpa till alla. Måste börja planera nu så jag kan börja handla. Vill inte ha kvar allt till slutet, det är bättre att sprida ut inköpen så inte alla pengar tar slut innan.

Ungkarlsliv

Nu ska jag snart leva lite ungkarlsliv med fotboll och öl, även lite ostkrokar slinker med : p

Ingenting alls

Middagen är intagen och nu har jag inte så mycket att göra. Klockan sju är det ju fotboll, men fram till dess så har jag ingen aning om vad jag ska ta och hitta på. Våran skrubb skulle behöva städas, alltså där jag sitter nu rummet där våran dator är, men jag orkar inte göra något åt det nu. Dels för att det behövs inhandlas tidskriftssamlare och andra lådor och dels för att J har en massa papper och saker här som han måste sortera och ta reda på. Tyvärr kan jag inte göra mycket åt detta rum just nu.
   Har egentligen inte så värst mycket att skriva om heller, men vad ska jag göra då? Kanske läsa lite bloggar...


Klart

Nu har jag gått på som en maskin här hemma och det märks, det är så fint. Fönsterna är putsade, det är dammat, dammsuget och skurat. Har bytt gardiner i köket, ändrat gardinerna i vardagsrummet så nu är det inte lika mycket skyltfönster där. Det är bara mattorna som ska dammas och läggas på. Har även bytt rent i sängen, härligt. Nu är jag väl förtjänt av min cider som jag sitter och dricker nu. I morgon ska jag upp klockan sju och tvätta, har inte tvättat på ett tag och hade tur att få en tid imorgon. Tyvärr vart det ju den tidigaste, men men vad gör man inte. Nu ska jag försöka skriva ner vad som ska inhandlas till lägenheten så vi kan göra upp en plan, sen ska jag bänka mig framför Anna Skipper. Efter det bli det middag.

Det är dags nu

Nu ska jag ta och göra ett ryck med fönsterputsning och städning.
Jag kommer tillbaka när det är klart.


Inga fynd

Är precis hemkommen från stan, det blev inga fynd. Endast en ansiktskräm. Det blev inget inköp av gardiner heller, tänkte det får vänta tills vi fixat mer i sovrummet. Men jag hittade gardiner till vardagsrummet iaf, tyvärr hade jag inga mått med mig så jag kunde inte köpa några. Fast nu vet jag ju vart det finns, till veckan kanske det blir.
   Kollade även efter lite utekläder, överdragsbyxor och en jacka skulle behvöas till jobbet, men det finns inget som föll mig i smaken. Sen är ju allt så sablans dyrt, då blev jag snål. Har inte så mycket pengar kvar. Till veckan har jag mitt projekt som kostar lite pengar också. Fast ytterkläder behöver jag, annars kommer jag att frysa ihjäl.
   Nu blir det lunch och sen kaffe, är så himla hungrig nu.


Städdagen med stort D

Nu har den kommit, städdagen med stort D. Eller så väldans mycket ska jag inte städa egentligen, ska ju inte sortera och slänga en massa saker. Det får bli en annan dag. Men först ska jag ned på stan och köpa gardiner och lite annat småplock, det är ju synd att man inte är gjord av pengar bara.
   Hoppas det blir lite varmare tills jag ska putsa fönsterna, nu är det fem grader kallt ute...brrr. Det är nog sista chansen den här helgen att putsa fönsterna innan det blir förkallt. Det var ju ett år sedan jag gjorde det sist så det behövs verkligen.


Värst vad tiden går fort

Jag hinner inte med någonting verkar det som, har inte skrivit på två veckor eller är det tre? Vet inte vad jag gjort, jobbat är nog det enda svaret. Gör inte så mycket annat tycker jag, men där far jag ju med osanning. Hinner nog med en hel del annat också. Har ju varit hem till m&p en helg, tränat, varit hos svärföräldrna på middag, varit ut och ätit och bowlat med några vänner och bekanta. I helgen ska jag iaf storstäda i lägenheten, jag ska göra höst helt enkelt. Det kommer bli fönsterputsning och gardinbyte, ska ner på stan i morgon och köpa gardiner till sovrummet. Hoppas att jag kan hitta några fina och billiga till vardagsrummet också, annars får de som hänger där hänga kvar ett tag till. Har iaf köpt nya blommor till det fönstret, det kanske inte gör något att det inte är nya gardiner där. Den som lever får se.
  Jag är ju hemma själv i helgen så jag får bossa bäst jag vill här och bestämma hur det ska vara. J har ju farit till skogen igen, som vanligt på helgerna. Den här veckan har jag knapp sett honom, fast nästa helg ska han vara hemma med mig. I kväll blir det nog en tidig kväll för mig, är skapligt trött. Har sovit dåligt hela veckan pga att J inte varit hemma, det har varit tomt i sägen, sedan har jag öppnat idag och igår det innebär att jag måste kliva upp fem på morgonen. Jag är allt annat än morgonpigg kan jag säga.
   I kväll blir det lite cider framför tv:n, om det nu finns något att titta på vill säga.


RSS 2.0