Scrapbooking

Vill så gärna skaffa mig en hobby, skulle vara skönt att ha något att göra på fritiden (den lilla man har). För att koppla bort och kunna koncentrera sig på något annat. Något jag tycker ser roligt ut så är det scrapbooking, undrar om jag ska försöka mig på något sådant. Det skulle vara kul. Får se, ska kolla runt lite på nätet för lite inspiration.

Snabb resumé

Oj vad längesedan det var jag skrev något här, men det kan ha sin lilla förklaring. Har ju börjat jobba och har inte bott hemma. Våran bil gick sönder, så det var bara att bosätta sig hos svärföäldrarna i två veckor för därifrån kunde jag cykla till jobbet. Nu har vi införskaffat oss en ny bil så nu är vi hemma så gott det går. Det är endast då jag öppnar vi måste sova där, det är onsdagkvällar för jag öppnar varje torsdag och varannan fredag. Men snart är det löst också hoppas jag.
   Det nya jobbet går bra, trivs riktigt bra där. Det är bra arbetskamrater och ett hyfsat bra schema och än så länge härliga ungar. Det kan ju hinna ändra sig snabbt.

I helgen blir det städning och doning, ska även hinna med en sväng på stan och inhandla lite nödvändiga prylar. Ska försöka rensa och greja iordning i röran och även planera lite inför torsdagen som är min "ansvarsdag", med matte. Ska se om det finns lite böcker som jag kan beställa för att få lite tips.
   Är ju själv i helgen, DP är i stugan och fixar med sitt inför älgjakten. Längtar tills han kommer hem...
Nu ska jag snart ner till tvättstugan...pust, det är inte det roligaste

Solen skiner himlen är blå

Det fina vädret fortsätter, och jag har fortfarande inte en chans att sola. Men ska fara ut till Dps föräldrars hus senare för vi ska sova där inatt, tänkte grilla lite och så. Då kanske jag får en chans att sola. Hade ju tänkt vara där ute hela dagen imorgon medan DP jobbar, men tyvärr så går projektet före och det fanns tid för det även i morgon så då tog jag den. För övrigt så går det jättebra med projektet just nu, är himla nöjd över mig själv. Skulle ha börjat koncentrerat mig lite tidigare hade det nog gått fortare. Men men så är det.

Problems

Det verkar varit lite problem idag med bloggen, har inte kunnat komma in och skriva förrän nu. Iofs så har jag varit borta ett tag idag också. Varmt är det, men ska inte klaga. Eller jo det ska jag visst det, har ingenstans att sitta eller ligga och sola. Har ju skugga på balkongen hela dagen, sol tidigt på morgonen.

Idag har jag varit hos tandläkaren, kul kul, mindre kul är att jag hade ett hål som måste lagas. Nu måste jag skärpa mig med tandborstningen. Skulle gå på apoteket och köpa div tandprylar, men glömde bort det. Den här veckan är det projekt hela veckan, sen vet jag inte när det blir nästa gång. På måndag börjar jag jobba, nervöst kan jag säga. Ny arbetsplats, nya arbetskamrater och nya barn, men det ska nog gå bra. Jag hoppas på ett bra schema iaf, men i den här branschen finns det inga bra scheman. Men hoppas kan man ju alltid.

En sväng på stan

Tog en 45 minuters sväng på stan och inhandlade hårtoning, en pensel till bakning och Takidas nya skiva. Kollade lite snabbt på träningskläder också, men tänkte det är ingen meninge har ändå inga pengar att köpa något för.

Nu håller jag på att fixa lite lunch, spagetti ost och svartpeppar, fantasifullt och nyttigt. Ska sedan fixa håret och baka matbröd. DP ringde och sa att han slutade nu, härligt. Då ska han bara fixa lite och handla sen är han hemma. Vi ska äta räkor idag, smaskens värre.

Ajajaj

Gjorde något väldigt dumt idageller rättare sagt tidigt i morse. Vi provade att färga sofftyget grått, det blev inte riktigt som vi tänkt oss. En aningens mörkare skulle inte sitta helt fel, det blev för lite färg helt enkelt. Jag som tyckte att jag räknat ut det så bra. Det blir nog till att köpa ett vitt överdrag istället. Vi har ju det som plan B. Det vi färgade var beiget (stavas det så?) det passar liksom inte in i vårt gråa och svarta vardagsrum, ett vitt blir bättre då.

Ska ner en sväng på stan idag till frissan och köpa hårfärg/toning. Måste göra något åt råttfärgen, hoppas den färgningen blir bra så det inte blir grönt eller nåt. Har inte råd just nu att gå till frissan och göra det, så får köpa och göra själv istället. Det brukar bli helt ok. Till hösten när jag får lön igen ska jag unna mig ett besök där i stället.

Latmask

Det blir ingen promenad idag, känner inte för det. Men jag känner mig lat för att jag inte går ut och går. Skulle vilja ha en ny slinga att gå. Det blir ju iaf ett träningspass efter middagen. Kanske att jag ska ta en promenad och köpa mjölk, det behövs nämligen till svampstuvningen. Den som inte jag kan göra utan jag får väl bara förbereda så får min kära smabo göra den när han kommer hem. Kanske köper en fil också så jag kan slänga ihop lite matbröd. Det är bara att ta på sig kläder och vandra iväg.

Gjort

Nu är det gjort, städningen alltså. Det känns alltid lika skönt när det är klart. Det tar ju faktiskt inte en sådan hiskeligt lång tid att göra det heller. Nu ska jag koka lite spagetti och äta köttfärsås till, magen kurrar rätt så friskt. Sedan ska jag vila lite, med det menar jag att jag ska lägga mig i soffan och läsa. Ska försöka och ta en promenad senare, hoppas inte att det börjar regna bara.

Städa?

Idag har jag planerat att städa, det ser inte alltför vackert ut här. Nu när vi har nytt soffbord och ny tv-bänk, så borde jag städa så det blir fint överallt. Det tar ju inte så himla lång tid, men det jag skulle behvöa göra är att städa köksskåpen, torka ur dem. Det är ingen vacker syn när man öppnar vissa av dem. Det är lika bra att sätta igång med detsamma så det blir gjort.

A-kassan = skämt

A-kassan är ett jäkla skämt, först ska det ta 3-4 veckor i handläggningstid sen får man tillbaka att man inte skickat in nog med uppgifter. Skit kul. Sitter och ringer runt för att få tag på arbetsgivarintyg för 4 månaders arbete. Det är inte det roligaste. Jag kommer ju hinna börja jobba innnan jag får några pengar. Jag blir riktigt less...

Träningsvärk

Var och tränade igår, armar och lite ben. Jag kan säga så här jag har träningsvärk. Just nu inte så mycket, men det kommer till att komma ännu mer.

IKEA

Idag ska jag ta en tur till IKEA, M&P ska ner och då tänkte jag följa med eftersom jag inte har så mycket att göra på dagarna. Ska införskaffa nytt soffbord och tv-bänk tänkte jag. Det bar DPs idé efter att han kollat i IKEA katalogen som kom igår.  Kanske att man kommer hem med nåt mer småplock. Annars hade jag mest bara tänkt att kolla in lite saker och planera kommande inköp, som garderob tex.

Nu frukost och betsning, måste stryka på en omgång till på ovansidan.

RSS 2.0