Inslaget

Nu har jag städat och slagit in julklapparna. Ska nu lägga mig på soffan och vila ett tag, måste även komma på rim till mina klappar, det tycker jag är roligt. Hittade en bild på klänningen jag köpte idag så jag lägger upp den här.

image11
Min julaftonsklänning, det enda som fattas är ett halsband. Jag orkade inte leta ett sådant idag, men jag vet på ett ungefär vad jag vill ha för något, så kanske kanske att det kan köpas i morgon. Men det går lika bra utan, får ta något annat bara. Det löser sig alltid.

Klart

Nu äntligen är julklappshandlingen klar, det gick rätt så smärtfritt måste jag säga. Några ändringar i programet blev det, men känner mig nöjd ändå. Hittade även en klänning som jag ska ha på julafton. Hade planerat att köpa en vit skjorta, men hittade inga fina. Men hade turen att springa på den här klänningen, och känner mig rätt nöjd faktiskt. Nu ska jag strax städa och slå in klapparna. Men först måste jag dricka en öl. Är så himla törstig efter turen på stan, och jag orkade inte gå in på någon mataffär och handla mat och dryck. Min kära sambo har lite öl så jag har tjuvat en av honom och ställt in i frysen så den ska bli riktigt kall och god. Bör nog ta ut den nu. Jag förtjänar faktiskt den, när han lämnar mig ensammen en fredagkväll och en hel lördag. Han kommer hem i eftermiddag, då blir det nog pizza till middag. Orkar inte laga mat, fast jag hade tänkt ungsbakad lax, potatis och romsås. Det får bli en annan dag. Jag har en känsla av att han inte är allt för nykter när han kommer hem, så då passar pizza bäst.
  

Redo

Nu har jag skrivit upp vad jag ska köpa till alla i julklapp, och vad jag ska köpa till mig sjäv. Nu är det bara att göra sig i ordning för att sedan hoppa på bussen in till stan. Det återstår att se om jag måste armbåga mig fram, eller hur det blir. Hoppas att alla människor har gett sig ut till Birsta i stället för att vara inne i stan, då kan jag få det lugnt och skönt. Hoppet är ju det sista som överger en sägs det ju.

Jullov

Nu har jag ju nästan jullov. Ska jobba de tre dagarna efter nyår, så nästan jullov blir det. Det är den enda nackdelen när man jobbar i förskoleklass, att man oftast jobbar på fritids också och då får man ju inte lov som lärarna utan man måste jobba. Fast det är ju oftast lite barn också på loven, så det är rätt lugnt och lite mysigt att jobba då också.
   I morgon måste jag upp med tuppen, så jag kan vara på stan till tio. Hoppas att det går fort med julklappsinhandlingen. Aldrig mer ska jag vara ute i sista minuten med julklappshandling. Nästa år ska jag börja i tid, men det säger jag varje år. Nu ska det bli av, så mycket skönare det kommer att kännas.
   Klapparna ska ju sedan slås in också, sen måste jag städa här hemma och göra fint eftertsom vi inte ska vara hemma just något på ett tag, man vill ju ha fint när man kommer hem. På söndag åker vi till Js föräldrar där vi ska fira jul, för att sedan åka till mina föräldrar på juldagen och vara där några dagar. Då vill jag ha allt fixat och städat.

Ny design

Nu har jag ändrat  min design på bloggen igen, tog bort den jag gjorde själv. Det vart inte så bra. Bakgrunden gillade jag, men resten vart inte bra. Nu tänker jag inte ge mig in på det igen. Jag är verkligen ingen datahacker, och kommer förmodligen aldrig att bli det heller. Detta får duga, innehållet kommer vara detsamma ändå.

Klappjakt

Imorgon bär det ut på stan för klappjakt, då ska jag köpa julklappar. Har inte köpt en endaste en än, det känns lite motigt, men jag har ju inget val. Vet ju på ett ungefär vad jag ska köpa också. Sen hoppas jag att jag hittar något till mig också, vill ju unna mig lite.
   Igår köpte jag mig en julklapp iaf, ett par stövlar från Vagabond, ett bra köp måste jag säga. Har ju gått och suktat efter dem länge, men nu slog jag till. Det fanns ett par kvar och de var faktiskt nedsatta med 400:-, så då hade jag inget annat val än att köpa dem.

Puh...äntligen avklarat

Då har jag klarat av etapp två i mitt projekt, har bara en etapp kvar. Fick ta semester idag för att fixa den, men inte gråter jag för det. Nu är jag hemkommen och sitter med en sallad, ska dricka en cappuccini sedan och sätta igång och stryka lite tvätt sen i söndags. Ska även försöka mig på att koka kola, har fått ett recept på lakritskola på jobbet. Det är som vanlig kola fast man ska krossa en påse turkisk peppar och låta det smälta ner i smeten, det kan vara smaskens. Jag älskar saltlakrits. Maten ska jag försöka ha klar tills J kommer hem så vi kan åka iväg och träna direkt så behöver vi inte komma hem allt för sent.


Nu cappuccino (stavas det så?)

Kallt

Nu har vinterkylan kommit, i morse var det 16 grader kallt. Nu har det blivit lite bättre iaf, det är bara 11 grader nu. Slutade tidigt idag och det är skönt, men ska snart iväg igen för mitt projekt. Det känns mindre lockande, nu när jag äntligen är hemma tidigt och sen är det kallt, då är det inte kul att gå ut. Men det kommer kännas skönt när det är över.
   Nu vill jag bara ha lön så jag kan handla julklappar, sista minutenshopping i år. Men sånt är livet, vet inte ens vad jag ska köpa till någon än. Har ju världens sämsta fantasi, vet inte ens själv vad jag vill ha.

God morgon

Sov morgon idag, hel ok faktiskt, men då slutar jag sent i stället. Ska ta och göra mig i ordning för att gå upp till bussen och åka in till stan för att byta buss. Sen får jag gå en bit, det gör mig ingenting förutom idag. Det snöar. Det är jättekul att det äntligen kommer lite snö, men när man ska gå en bra bit är det inte så kul längre. Nä nu ska jag skynda mig, måste ner och boka om tvättiden. Tyvärr hade vi tagit fel på dag när vi bokade, vi ville ha tid igår men bokade en på lördagen. Typiskt, speciellt när vi har mycket tvätt och allt. Men men, inget att göra något åt.

Ojdå det var värst

Ungefär en månad sedan jag skrev här märker jag nu. Jag önskar att det kunde bli oftare, men just nu hinner jag inte. Jobbar och tränar, sen har jag nästan slutat att sitta vid datorn. Varför det blivit så vet jag inte, men vi har grejat en hel del i lägenheten nu på slutet. Det kan ju vara en anledning, sen finns det ju viktigare saker i livet än datorn.
   Det är två veckor kvar till jul, jag har inte köpt en enda julklapp. Det får vänta tills nästa lön kommer, då blir det en sista minuten handling. Annars så travar allt på i sin takt. Mitt projektarbete börjar ta sin ände, det känns skönt för det är ju inte gratis direkt. Hoppas allt går bra så då är jag mer än lycklig. Då har jag även nått mina mål, när jag gjort det får jag väl försöka hitta nya.
   Snart ska jag diska, sen blir det tvättning och strykning. J åkte iväg och bytte batteri i bilen, får se när han kommer hem igen. Hoppas att det går fort. Vi har inte direkt tur när det gäller bilar.

RSS 2.0